Seyahate Cikmadan önce...

3 Aralık 2014 Çarşamba

ELEKTONİK EŞYALAR
Valizinize, sırt çantanıza yada kol çantasına koyacağınız elektonik eşyalarınızı evden çıkmadan önce şar etmeyi unutmayın. Bu elektronik eşyalar cep telefonu, kamera, fotoğraf makinası vs’dir. Gittiğiniz ülkenin hangi adaptör çeşidine sahip olduğunu bilmek yanınıza alacağınız seyahat adaptörü için yardımcı olacaktır.
 TEMİZLİK
Değişik yerler görmenin verdiği mutluluk, tatiliniz bitti diye hüzün yada çok gezmekten dolayı yorgunluk olabileceğinden eve girildiğinde kimse tatil sonrası temizlik yapmak istemez. O yüzden tatile/seyahate çıkmadan önce çarşaflarınızı değiştirin, çöplerinizi atın, çiçeklerinizi sulayın, camı-kapıyı kapadığınıza emin olun..
CHEK-IN
Tatilinize/seyahatinize kalan son günlerinizde uçağınızın check-in işlemlerini yapmayı ihmal etmeyin. Bunun dışında otel rezervasyonu, araç kiralayacaksanız araç rezervasyonunuzu aynı zamanda otopark rezervasyonu yaptırdıysanız tüm bunların rezervasyon bilgilerini bir yere not etmeyi ihmal etmeyin.
 İLAÇ
Sürekli kullandığınız ilacınız varsa doktorunuzdan onaylı receteyle beraber yanınıza alın.Baş ağrısı ,diş ağrısı yada  mide ağrısı gibi sıklıkla görülen ağrılar için gereken ilaçlar, yarabandı için ufak bir sağlık çantası yapmayı ,ayrıca Yurtdışında gecerli seyahat sigortasını da ihmal etmeyin.